樂古Nakuz

標題: FEZ地圖局勢討論 [打印本頁]

作者: @Ricky@    時間: 9-8-2008 21:02
標題: FEZ地圖局勢討論
我由上兩個星期開始(大概神盾出現之後),發現左一D五國佔地既改變 :

1.我本身係藍國,E家係下午時段多左同綠國人打(明顯綠國真係唔知點解強左好多,中土係中午後經常有2/3係比綠國佔左/打緊)
2.有時紫國可以唔知點解打到上來紅國/藍國既地.
3.紅國失本土地情況有時太過火了.
4.藍國/黃國改變唔大.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
其實紅國同紫國唔係廢~好多人都好清楚...如果真係場場50vs50.絕對唔會有今時今日既局面出來.
e隻game最主要既問題係人物分佈.因為d人係討論區/聽朋友講話x國強d,成日贏.所以個個都入哂藍/黃/綠.

如果隻代理商可以一開始就唔比人揀國家,由電腦分佈,確保人數平均,今樣我覺得玩國戰時會更有意義.
作者: [S]Cream    時間: 9-8-2008 21:06
有得揀 先至係老闆呀嘛~
作者: ktman0923    時間: 9-8-2008 21:07
綠國d人好勁
個個都識得lag機避技(尤其是<神道>的人)
十個人九個有delay 打佢要描前小小
就死個陣會停左係到(超lag?) 打佢唔扣血 隔一陣又郁返
但佢地打人果陣又唔覺佢lag

作者: 匿名    時間: 9-8-2008 21:08
我想同朋友玩咁點,全部唔同國?
作者: @Ricky@    時間: 9-8-2008 21:11
[quote]原帖由
作者: 鬼整你    時間: 9-8-2008 21:11
標題: 回復 3# 的帖子
見到D人行到窒窒下,原地跑幾步.突然又前咗十幾步.又原地跑幾步.突然又前咗十幾步.....
果D人都打唔中GE....
作者: ktman0923    時間: 9-8-2008 21:14
原帖由 鬼整你 於 9-8-2008 21:11 發表
見到D人行到窒窒下,原地跑幾步.突然又前咗十幾步.又原地跑幾步.突然又前咗十幾步.....
果D人都打唔中GE....

綠國人成日都係咁
上次我玩騎  對住2隻騎 原地跑幾步,突然又超快衝埋來1技打我  
作者: [S]Cream    時間: 9-8-2008 21:15
相比對住刀遊d lag機人係令我更無奈的= =
作者: 鬼整你    時間: 9-8-2008 21:15
標題: 回復 樓主 的帖子
我覺得黃綠國D人好勁,好識小組行動,藍國好正常,
自從冇外掛之後,紅國好唔掂,
紫國好多人唔識玩,唔配合,亂咁走亂咁起....我係紫國
作者: ktman0923    時間: 9-8-2008 21:16
你地咩國嫁   同綠國打真係辛苦
作者: [S]Cream    時間: 9-8-2008 21:19
我都係紫國的
基本上每次打國戰如果冇一條友係度指揮住
紫國8成都會輸....
作者: 鬼整你    時間: 9-8-2008 21:23
標題: 回復 11# 的帖子
其實有指揮嫁,不過冇人聽囉,一係得一兩丁去送死,
水工就多....真係輸咗8成....
作者: ktman0923    時間: 9-8-2008 21:27
紅國唔掂有幾個分來因數
有d外國人玩紅國人物在據點放食塔 (4~5場就會見到一次)
有d其他國既人收左水唔做野 行行企企 (成日見 琴日紅國國任果場就見到一個)
作者: 阿樂.Lok    時間: 9-8-2008 21:36
其實要贏唔難...
你只要有合作就得..
果場冇咩新手..
多數就會贏..
或者50個人裡面..多數係同一個團..合成性大好多..
識既..都係好過同唔識既人合作...
作者: LE^O^    時間: 9-8-2008 21:38
原帖由 [S]Cream 於 9-8-2008 13:06 發表
有得揀 先至係老闆呀嘛~

笑左..你都唔想你同你d fd成為敵人架?
作者: @Ricky@    時間: 9-8-2008 21:44
標題: 回復 12~15# 的帖子
其實fez唔應該比其他國既人加入戰爭......

間唔中就係果d人搞到d水神秘失蹤,亂咁起野.....
作者: LE^O^    時間: 9-8-2008 21:46
原帖由 @Ricky@ 於 9-8-2008 13:44 發表
其實fez唔應該比其他國既人加入戰爭......

間唔中就係果d人搞到d水神秘失蹤,亂咁起野.....

果d係咪叫間諜
唔好怪人地國..黃國都大把傻仔亂起野
作者: 吹簫王子    時間: 9-8-2008 21:53
其實紅國d人係唔係走哂路=_=
作者: [S]Cream    時間: 9-8-2008 22:01
綠國同黃國都有成萬八幾人
紫國得萬四..
紅國仲要得果一萬一千幾....
點打?
作者: o_o〞    時間: 9-8-2008 22:26
標題: 回復 18# 的帖子
綠國烏合之眾好強-_____-
作者: 小麥111    時間: 9-8-2008 22:53
其實我想講呢= =  一個團  40幾 50人  入一個場 打人地個d雜不能野- -   冇人指揮
可能你就會覺得人地好勁  但係 只要你地都有人指揮  團結    你就會覺得 佢地只係做好本份
作者: jerjerking    時間: 9-8-2008 23:08
=.= 我係綠國.........我地唔係烏合之眾 =[[onion_52]]
每場最少有一個做指揮
我地成日組隊眾一齊打塔和打人
作者: 13313313333    時間: 9-8-2008 23:46
部隊係好重要
分配晒工作
唔會好似入街團咁=.=
一係成班水工出水冇人擴
一係成班爭住出死靈
作者: ||..RyaN×    時間: 9-8-2008 23:58
其實紅國都幾勁
呢幾日都係咁搶返人地既地
作者: 負碌之皇    時間: 10-8-2008 01:58
紅國夾住2個強國...兵力雖精但人少..根本五夠人打...
紅國家下場場好多傭兵幫手作戰=3=(差五多5-8個幫手)
真正正規軍少到根本五可以同時面對4-5個戰場/...
雖然昨日紅國內部 有好多team都積極搞合併計劃黎集中戰力..(因減國事件).
但紅國長on人士又少...根本只能解到一時之危

同6國打基本上等於苦戰....弓手...魔法師人數超多 又高lv
紅國呢?好坦白好多時都係d雜牌軍(傭兵,新手,高手混雜)-.-
難以指揮 各有各打 無戰術溝通
新手多數狂踩水話出召 傭兵又鐘意死沖狂打人 高手就睇到都激晒氣
結果要親自領導晒d水銀 擴建等等工作 戰力分散又點會win呢=3=
作者: alphonse~elric    時間: 10-8-2008 10:53
紫國好慘 夾係香蕉國同青蛙國中間
有時有d人唔識玩 1lv打國戰 - -  入到場收水起侵塔 不過起係自己據點旁邊 = =
作者: o_o〞    時間: 10-8-2008 12:50
標題: 回復 25# 的帖子
傭兵即係咩= =?
作者: 負碌之皇    時間: 10-8-2008 14:03
其他國黎幫手的人士.__."
作者: gordonsons    時間: 10-8-2008 22:50
你都唔清楚= =你地只係見到羸果時綠國好勁=.=
其實綠國都唔係好有組織嫁咋= ="
有時水工超多...有時一個水工都無=.="

本人綠國(不過我係照事實講咋= ="唔好鬧我)
作者: 負碌之皇    時間: 11-8-2008 14:43
原帖由 gordonsons 於 10-8-2008 22:50 發表
你都唔清楚= =你地只係見到羸果時綠國好勁=.=
其實綠國都唔係好有組織嫁咋= ="
有時水工超多...有時一個水工都無=.="

本人綠國(不過我係照事實講咋= ="唔好鬧我)

何來五清楚??
不如講下國家勝率?紅國勝率得49%(-1%)你地6國又點講呢
每次6國都係由你地6國團黎打我地紅國
每次都成30lv up同1個團既人打一個地方
我真係五信就如你講禁他地真係禁無組織lo
作者: BB貓    時間: 11-8-2008 21:43
係綠國d人好合作
- -我都係綠國人
更係幫綠國
作者: 吹簫王子    時間: 12-8-2008 16:00
如果開一個局勢分析比賽,你們會支持嗎@@?
作者: @Ricky@    時間: 12-8-2008 17:46
原帖由 吹簫王子 於 12-8-2008 16:00 發表
如果開一個局勢分析比賽,你們會支持嗎@@?

唔支持.....

因為:
1. 局勢日日都有變化.
2. 咪又好易引起駡戰.
3. 得閒不如去搞D國戰紀錄比賽(人傷/建傷/殺人/死亡/貢獻)
作者: 吹簫王子    時間: 12-8-2008 19:49
標題: 回復 33# 的帖子
想在暑假前整多個比賽,想不到-_-
作者: 亂世之奸雄    時間: 12-8-2008 21:25
等競技場出左黎先吧

競技場出左之後1個月1個比賽都唔係難度
作者: 負碌之皇    時間: 13-8-2008 00:07
我期待個遊樂場多d= .="
作者: 吹簫王子    時間: 13-8-2008 13:07
哪只好等待-_-"
作者: [S]Story    時間: 13-8-2008 23:14
唉-.- 今晚紫國又比黃綠國打到沒啦

綠國真係勁左好多 中間就快比佢地搶晒
作者: yukyuk0510    時間: 14-8-2008 00:45
綠國出左名係p甲國..
真係打唔入個隻..
有時以為佢地開左外掛tim...
紫國d人真係越黎越唔點..
合作性差..
仲意作反既一大堆..
雙子塔藝術塔既一大堆
我係紫國既..
作者: alanalanho    時間: 14-8-2008 12:00
p甲個個國都有ga啦
我反易覺得2家紅國最多p甲wo
有次我出極火b同冰c打中都扣唔到佢傷囉
綠國係勁人多,不過小白一樣好多
2家50vs50好多時都輸
都係因為太多小白新手 -.-
仲有綠國人合作?講笑咩
叫佢地去左佢地去右
講真,綠國只是人多 技術高既人又多
其實綠國真係唔勁,搞到我有時想轉去藍國 -.-
(我37lv綠國法c一名)
作者: alanalanho    時間: 14-8-2008 12:04
補充一句
綠國勝率得51%
有時50%tim
咁你話仲勁唔勁 --?
作者: @Ricky@    時間: 14-8-2008 13:10
原帖由 alanalanho 於 14-8-2008 12:04 發表
補充一句
綠國勝率得51%
有時50%tim
咁你話仲勁唔勁 --?

藍國都唔係好你好多......順帶一提,你地綠國有好多間諜(d名叫做綠國xx),可能係其他國想整衰你地d名/or唔知乜野.....

但d間諜成日亂宣戰,起塔.....
作者: alphonse~elric    時間: 14-8-2008 19:18
標題: 回復 42# 的帖子
假間諜都戰術ge一種- -
佢係想個國家打綠國(我估

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615ent20066515www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2