打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [公投] 聖誕白色巡禮活動機體(只計sr/ss)

變形機 主要問題在於 開場集sp開技2
但r後2武 只有3發
而r前 刀距 只有約650

http://www.olgame.tw ...
永恆fung 發表於 7-1-2014 12:37

部 AR F91 是玩突襲的, 射幾吓然後衝去後面飛上天BB彈再刀衝落去斬斬, 當拳機玩吧, 我無技術都覺得飛得好快, 見高手玩屈完刀又屈槍, 真好勁! 珍未玩弱快d玩多幾場啦~
回復

AR F91 是高手向既機:)
回復

屠龍整體上的確不如s堕天.
遲緩的微超炮不及暴力連射水槍
多一點boost,多一刀及一個倒地武器卻把電影彈换 ...
derek9394 發表於 6-1-2014 19:30

但對一個刀客玩家來講,多一點boost,多一刀+個遲緩的微超炮,已經好勁,屠龍枝槍只係輔佐,近身機就係要衝前去9劈先系王道~
回復

但對一個刀客玩家來講,多一點boost,多一刀+個遲緩的微超炮,已經好勁,屠龍枝槍只係輔佐,近身機就 ...
BARATHUM 發表於 8-1-2014 14:21

其實腦補黨黨員裝少一回神人是會死的?

再說,一方面說槍只係輔佐,轉頭又在萌微超炮不覺得矛盾嗎?

回復

唔知係咪隔籬飯香 硬係覺得SR墮勁過同為00系SR 我家既SR智天
freedom040542 發表於 6-1-2014 22:05
一定係
之前係S高達同GP03D之間猶疑,最後都係攞左GP03D,樓上有大神講屠龍,其實整部機武裝配撘好好,不過就係連射光 ...
peter**er2013 發表於 6-1-2014 22:23

妖天(S)R後係飛彈同牛油,屠龍(SS)R後飛彈&2種格妖天豆槍加了回填是夠用的
屠龍豆槍没有大問題,問題主要出在那開得又慢,攻擊又不特出的超視槍和夾夾.....
墮天(S/SR)妖天最凶狠之處是抽boost夾,因為它是遊戱中少數可攻擊復數對手抽氣武裝
在同伴配合掩護下,  甚至可令對方神速團滅.
屠龍夾卻只有slow.....情況就像一部没有抽氣武裝的布1.
如果没墮天(S/SR)妖天,屠龍性能是可以的
回復

其實腦補黨黨員裝少一回神人是會死的嗎?再說,一方面說槍只係輔佐,轉頭又在萌微超炮不覺得矛盾嗎?

...
derek9394 發表於 9-1-2014 00:02

首先,我唔会话我自己系神,只系伙喜欢玩刀多过玩抢,我尊重每架机的存在,唔会贬低其他的机体话他地废,如果用唔好,我只系会觉得部机5适合我用。
第2无矛盾,有slow辅佐,就会令近身战更得心应手,但好多机无slow辅助,我依然会觉得他好好用{:15_783:}
回復

首先,我唔会话我自己系神,只系伙喜欢玩刀多过玩抢,我尊重每架机的存在,唔会贬低其他的机体话他 ...
BARATHUM 發表於 9-1-2014 02:42

請問乜野叫"有slow辅佐,就会令近身战得心应手"?屠龍R前三武是没有slow效果的,屠龍R後的電影彈才帶slow效果.
打手槍前記好對方臉蛋身材可是常識!
回復

識選一定選GP-03D
回復